Nordin Amrabat onthult afkoopsom voor Sofyan bij United

Nordin Amrabat weet meer over toekomst Sofyan: 'Afkoopclausule is wel lager'

5 juni om 08:30

Het bedrag dat Manchester United moet betalen voor Sofyan Amrabat ligt een stuk lager dan eerdere berichten over de afkoopclausule. Dat vertelt zijn broer Nordin Amrabat in Rondo. Ook is het nog helemaal niet zeker dat Manchester United hem niet definitief wil kopen.

Amrabat wordt dit seizoen gehuurd van Fiorentina. Volgens eerdere berichtgeving kan Manchester United hem deze zomer voor 25 miljoen euro definitief overnemen, maar die berichten spreekt zijn grote broer tegen. "Dat bedrag ligt iets lager. Volgens mij twintig of negentien miljoen euro. Ik weet het niet precies, maar volgens mij lag het rond dat bedrag." Amrabat heeft nog een contract tot de zomer van 2025 bij Fiorentina.

Voor Amrabat was het een wisselvallige huurperiode in dienst van Manchester United. De middenvelder speelde lang niet altijd, maar de laatste weken was hij erg goed. Zijn grote broer weet wel waar dit aan ligt. "Hij kan veel meer laten zien. Ik weet dat hij een speler is die zijn ritme nodig heeft. Als hij één keer in de maand speelt, dan is hij nooit op zijn best. Aan het einde speelde hij vier wedstrijden op rij en dan zie je het resultaat."

In Engelse media werd ook al gemeld dat United de koopoptie sowieso niet gaat lichten. Nordin Amrabat ontkent die geruchten stellig. "Het is afwachten of hij blijft. Hij zit nu in de wachtkamer. Tot het eind van deze maand heeft de club een optie, maar ze weten nog niet eens wat ze met de trainer gaan doen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.