Ajax benoemt staf van Farioli: bekende van de club en trainer van Kompany

Ajax benoemt staf Farioli: bekende van de club en keeperstrainer van Kompany

23 mei om 20:46

Francesco Farioli is de nieuwe coach van Ajax. De Amsterdammers kondigden donderdag zijn officiële komst aan en maakten daarbij ook direct bekend wie zijn volledige staf gaan vormen.

Farioli tekent een contract tot 2027 bij Ajax. De Italiaan komt over van OGC Nice en neemt ook zijn twee vaste assistenten mee uit Frankrijk. Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos ondersteunen Farioli. De drie werkten dus al samen bij OGC Nice en Cavalletto was ook al assistent van Farioli tijdens zijn avonturen bij Fatih Karagümrük en Alanyaspor. Sanchez Mateos werkte eerder bij verschillende ploegen in Spanje, Turkije en Ecuador.

Naast zijn twee vaste assistenten krijgt Farioli nog een rechterhand op de bank bij Ajax. Dave Vos schuift door vanuit de beloften van de Amsterdammers en mag zich gaan bewijzen als assistent bij het eerste. De geluiden over het doorschuiven van Vos gingen al langer, maar de trainer is nu officieel onderdeel van de staf van het eerste. 

De nieuwe keeperstrainer van Ajax wordt Jelle ten Rouwelaar. De oud-doelman keepte in zijn carrière bij clubs als NAC en PSV en hij stortte zich na zijn loopbaan op het vak van keeperstrainer. Zo was hij eerder bij NAC en Anderlecht werkzaam, waar hij de ontwikkeling van Bart Verbruggen van dichtbij mee kreeg. Vanaf de zomer van 2022 was Ten Rouwelaar keeperstrainer van het Burnley van Kompany, de club die hij nu achterlaat voor Ajax.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.