Farioli nieuwe trainer van Ajax

OFFICIEEL: Ajax maakt komst nieuwe hoofdtrainer Farioli wereldkundig

23 mei om 19:27

De kogel is door de kerk: Francesco Farioli wordt de nieuwe trainer van Ajax. De 35-jarige Italiaan volgt in Amsterdam John van 't Schip op. Farioli, die overkomt van OGC Nice, tekent een meerjarig contract in de Johan Cruijff Arena.

De trainerszoektocht van Ajax verliep niet geheel zonder slag of stoot. Aanvankelijk richtten de Amsterdammers zich op Graham Potter. Nadat de gesprekken met de Engelsman spaak liepen, kwam Farioli in beeld. De Italiaan begon zijn carrière op twintigjarige leeftijd als keeperstrainer en rolde door Brighton-manager Roberto De Zerbi het trainersvak in.

Farioli werd in 2020 assistent-trainer bij Alanyaspor, waarna hij op eigen benen stond bij Karagümrük en Alanyaspor. In de zomer van 2023 pikte Nice hem op. Aan de Côte d'Azur viel Farioli op met zijn aanvallende, attractieve speelstijl. Bij Ajax moet hij een belangrijke rol in de wederopbouw van de club spelen. Directeur voetbal Marijn Beuker en technisch directeur Alex Kroes waren direct enthousiast over de oefenmeester, die Van 't Schip gaat opvolgen.