'PSV en Feyenoord willen Amerikaan McGlynn'

'PSV en Feyenoord azen op jonge Amerikaanse middenvelder'

23 mei om 08:20

PSV en Feyenoord lijken interesse te tonen in Jack McGlynn, een middenvelder van Philadelphia Union. De twintigjarige Amerikaan zou spoedig de oversteek kunnen maken naar Europa, meldt The Athletic.

Volgens The Athletic heeft McGlynn interesse gewekt van Engelse Championship-clubs, Duitse clubs en grote clubs uit België en Nederland. Hij heeft nog een contract tot eind 2025, al beschikt Philadelphia over een optie om de verbintenis met twee jaar te verlengen. Welk bedrag er nodig is om hem los te weken bij de MLS-formatie, is niet duidelijk. Mogelijk sturen de Amerikanen aan op een deal, waarbij McGlynn pas in januari daadwerkelijk de overstap maakt.

McGlynn was dit seizoen in zestien officiële duels goed voor twee goals en vier assists. The Athletic stelt dat hij interesse heeft gewekt met zijn topprestaties in 2024. Overigens noemt het medium geen namen van geïnteresseerde clubs, maar volgens Edgar Moreno van de First Touch Space-podcast gaat het om PSV en Feyenoord. 

De creatieve middenvelder speelde tot dusver één interland voor de Verenigde Staten. Ook doorliep hij meerdere nationale jeugdteams.