Cultclub St. Pauli terug in Bundesliga

St. Pauli mag vieren, cultclub keert na dertien jaar terug in Bundesliga

12 mei om 15:55

FC St. Pauli promoveert in navolging van Holstein Kiel naar de Bundesliga. De cultclub uit Hamburg won zondag met 3-1 van VfL Osnabrück en keert daardoor na dertien jaar terug op het hoogste niveau.

Holstein Kiel stelde promotie zaterdag al veilig door gelijk te spelen tegen nummer drie Fortuna Düsseldorf. Daar kon ook St. Pauli een dag later van profiteren, maar dan moest er wel gewonnen worden van Osnabrück. Dat bleek geen probleem voor de ploeg van de pas 31-jarige trainer Fabian Hürzeler, die de eerste plaats overneemt en daarmee met nog één duel voor de boeg ook dicht bij het kampioenschap is.

Ook voor Danel Sisani (ex-Waasland-Beveren) en Johannes Eggestein (ex-Royal Antwerp FC) een mooi moment. Vooral die laatste wist dit seizoen flink wat indruk te maken bij St. Pauli en was in 31 duels goed voor elf doelpunten en vijf assists dit seizoen.

Voor Fortuna Düsseldorf wachten de play-offs met de nummer zestien van de Bundesliga, op dit moment Union Berlin. Hamburger SV blijft opnieuw met lege handen achter. De stadgenoot van St. Pauli verloor vrijdag al van SC Paderborn, waardoor de vierde plaats het hoogst haalbare is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.