Standard kan opnieuw niet winnen in Europe Play-Offs, Rouches onderuit bij Leuven

5 mei - 17:57
3

Standard kon opnieuw niet winnen in de Europe Play-Offs. Op bezoek bij OH Leuven werd er met 3-1 verloren nadat De Rouches op voorsprong kwamen. Namens Standard wist Kelvin Yeboah te scoren, namens Leuven scoorden Youssef Maziz, Nachon Nsingi en Jon Dagur Thorsteinsson.

In de Europe Play-Offs ging Standard op bezoek bij OH Leuven. In de eerste helft was Leuven de bovenliggende partij. Leuven had het betere van het spel, maar het was Standard dat met een voorsprong ging rusten.

Vlak voor rust wist Yeboah te profiteren van slecht verdedigend werk van Leuven. Russo en Schingtienne vergaten te anticiperen op een lange bal waardoor Yeboah vrije doorgang had richting het doel. Tegen de verhouding in kwam Standard op voorsprong.

Vlak na de rust wist Leuven de achterstand te herstellen. Leuven verdiende een vrije trap op een ideale plek. Maziz ging achter de bal staan en schilderde de vrije trap over de muur voorbij doelman Epolo.

In de daaropvolgende fase waren de kansen schaars tussen Leuven en Standard. Uit het niets wist Leuven in de 74e minuut toch op voorsprong te komen. Invaller Nsingi haalde hard uit van ongeveer 20 meter van het doel. Doelman Epolo was ook verrast en Leuven ging aan de leiding.

Standard kon vervolgens geen vuist meer maken tegen Leuven, het was Leuven dat de middag van De Rouches verergerde. In de blessuretijd leek Joren Dom de 3-1 voor Leuven te maken, maar het doelpunt van Dom werd afgekeurd. In de volgende aanval van Leuven was het wel raak. Jon Dagur Thorsteinsson stifte de bal over Epolo.