‘Club Brugge en Genk haakten af door eisen, volgens Anderlecht niet buitensporig’

‘Club Brugge en Genk haakten af door eisen, volgens Anderlecht niet buitensporig’

30 april - 07:53
26

Ilyes Bennane, het grote 13-jarige talent, heeft volgens Het Belang van Limburg, nu echt de overstap gemaakt van KRC Genk naar RSC Anderlecht. Er bestaan verschillende versies over de reden waarom Bennane brak met Genk en waarom vervolgens ook Club Brugge afhaakte.

Volgens de entourage van Bennane ontstond er discussie rondom de leeftijdscategorie waarin Bennane moest uitkomen bij Genk. Zijn vader wilde niet langer dat de 13-jarige Bennane twee leeftijdscategorieën hoger zou voetballen door het fysieke verschil. Normaalgesproken is dat niet de handelswijze van Genk, bij Anderlecht start Bennane volgend seizoen bij de U15.

Een andere versie van de reden van de breuk is doordat de entourage van Bennane buitensporige eisen stelde. En dat het gedrag bepaalde grenzen overschreed. Het Belang van Limburg constateerde dat Bennane na een uur werd gewisseld bij Genk U15 en vervolgens meteen de kleedkamer indook om met zijn ouders nog voor het einde van de match te vertrekken.

Volgens een aantal bronnen haakte ook Club Brugge af door de eisen van Bennane. Anderlecht heeft aangegeven dat de eisen van Bennane niet buitensporig zijn. Volgens paars-wit zijn zotte eisen niet aan de orde. Er wordt geen voorkeursbehandeling gegeven, zolang er onrealistische wensen zijn zou er geen deal gekomen zijn. Bennane wordt vanaf volgend seizoen verwacht bij de U15 van Anderlecht.