Anderlecht-aanvaller Amuzu: ''Ik sprinten als Doku? Pijn aan mijn tenen''

Anderlecht-aanvaller Amuzu: ''Ik sprinten als Doku? Pijn aan mijn tenen''

19 april - 08:15
3

RSC Anderlecht doet het uitstekend in de Champions' Play-Offs, mede dankzij de winnende goal tegen Union SG van Francis Amuzu. De aanvaller vergeleek zichzelf met Jeremy Doku en kijkt naar zijn eigen toekomst.

Doku en Amuzu onderhouden goed contact. ''Ik hoor Jérémy nog dagelijks en we bekijken elkaars matchen'', vertelde Amuzu aan Het Nieuwsblad.

Amuzu is onder de indruk van de snelheid van Doku. ''Het moet er ooit eens van komen om live naar Man City te gaan kijken, maar in zijn voetsporen treden? Voor ons allebei was het een werkpunt om rustiger te blijven aan de bal, maar Doku is zo uitzonderlijk Hoe Jérémy vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur kan versnellen: wow. Als ik dat zou doen, voel ik een pijnscheut tot in de toppen van mijn tenen'', zei Amuzu.

Amuzu is niet bezig met een transfer. ''Ik hou zeker rekening met nog een extra jaar bij Anderlecht'', aldus de aanvaller.

Anderlecht speelt aanstaande zaterdag tegen KRC Genk om 20:45 uur in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.