JPL-Clubs vergaderen in drie groepen over nieuw format: ‘Nog geen besluit’

JPL-Clubs vergaderen in drie groepen over nieuw format: ‘Nog geen besluit’

18 april - 17:43
11

De Belgische profclubs hebben zich vandaag verzameld in de gebouwen van de Pro League om te discussiëren over een mogelijke herziening van het competitieformat. Een besluit is er nog niet, maar dat zou er, volgens Het Laatste Nieuws, deze zomer komen. 

Het idee van een competitie met veertien teams en play-offs zonder puntenhalvering, voorgesteld door de zogenaamde G8, werd ter tafel gebracht tijdens een eerdere bijeenkomst. Hoewel er geen unanimiteit was over dit voorstel, wouden de clubs toch in gesprek gaan met elkaar. Overwegen, was toen het woord. 

De discussies zouden plaatsgevonden hebben in drie groepen. De drie groepn werden als volgt gevormd: De ‘grote’ clubs uit de eerste klasse (Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Racing Genk en Antwerp), kleinere eersteklassers en de clubs uit de tweede klasse. Hoewel het nog te vroeg is voor definitieve conclusies, lijken de standpunten van sommige topclubs meer flexibel te zijn geworden. 

Club Brugge, bijvoorbeeld, heeft altijd gepleit voor de afschaffing van de play-offs, maar volgens bronnen zou Anderlecht nu minder stellig tegen een competitie zonder play-offs zijn. ‘Volgens onze informatie zou onder meer Anderlecht niet meer even categoriek als in het verleden tegen een competitie zonder play-offs zijn’, schrijft HLN. ‘Antwerp heeft zich altijd al middenin het spectrum geplaatst.’

Hoewel er nog geen definitieve doorbraak is bereikt, zou er een dringende behoefte zijn aan een besluit, vooral met het oog op het nieuwe tv-contract dat in 2025 van start gaat. De Pro League wil de nieuwe rechtenhouder tijdig zekerheid bieden over de competitieformule, en daarom streven de clubs ernaar om voor de zomer een consensus te bereiken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)