Van der Elst ziet het wel goedkomen voor Union tegen RSCA: 'Zij winnen zondag'

Van der Elst ziet het wel goedkomen voor Union tegen RSCA: 'Zij winnen zondag'

13 april - 15:35
10

Zondag staat er alweer een Brusselse derby op het programma. Leider Union Saint-Gilloise gaat dan op bezoek bij de buur RSC Anderlecht. Analist Franky Van der Elst ziet het ondanks de heisa van de laatste weken wel goedkomen voor Union. 

Eerder deze week raakte bekend dat Christian Burgess dan toch in actie mag komen tegen RSC Anderlecht. "Dat is goed voor Union", citeert Het Nieuwsblad Van der Elst. "In het voetbal wordt wel eens gezegd: we moeten terug naar de basis. Daar heeft Union nu nood aan. Daarvoor hebben ze hun basisploeg nodig, dat ze achteraan weer stevig staan."

Om het seizoen tot een goed einde te kunnen brengen, zal het moeten kunnen rekenen op zijn uitblinkers volgens de analist. "Wat over Thorgan Hazard gezegd wordt, geldt ook voor Puertas: Union heeft de beste Puertas nodig om kampioen te spelen", aldus Van der Elst. "Ik vond de kritiek op hem een beetje overdreven. Hij is minder, maar ook niet dramatisch. Tegen Cercle had hij ook goeie momenten. Terwijl je bij andere spelers gelatenheid zag, was bij hem die gedrevenheid er wel nog."

Wat de uitslag van zondag betreft, is Van der Elst alvast overtuigd. "Union wint. Voor alle duidelijkheid - want anders krijg ik de Anderlecht-fans op m'n dak - ik ga even goed slapen als het Anderlecht is", zegt de analist. Volgens hem kan Union kracht putten uit de situatie. "Dat werd vorig jaar bij Antwerp ook een beetje gebruikt: iedereen is tegen ons, niemand gunt het ons . Je kan dat uitspelen. Als Union het Union kan zijn van voor Nieuwjaar, wint het. Weer down to earth . Burgess is een Engelsman, die zal dat wel begrijpen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.