Union haalt z'n gram: 'Burgess mag spelen in topper tegen RSC Anderlecht'

Union haalt z'n gram: 'Burgess mag spelen in topper tegen RSC Anderlecht'

11 april - 16:12 Laatste update: 16:24
135

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de saga rond Union Saint-Gilloise-verdediger Christian Burgess. De verdediger zou speelgerechtigd zijn voor de topper tegen RSC Anderlecht, zo meldt Sporza. De Disciplinaire raad oordeelt dat de verdediger zijn schorsing zondag al tegen Cerce Brugge heeft uitgezeten. 

Er was een hele saga ontstaan rond de schorsing van Christian Burgess. Op paasmaandag had de Union-verdediger een rode kaart gekregen tegen KRC Genk. Vervolgens zat hij in de tribune tegen Cercle Brugge. 

Aangezien het bondsparket echter in beroep was gegaan tegen de straf, was deze nog niet geldig en had Burgess mogen spelen tegen de Vereniging. De voorbije dagen was er een steekspel ontstaan tussen CEO van Union, Philippe Bormans en bondsprocureur Ebe Verhaegen. Er was niet duidelijk wie wanneer over welke informatie beschikte. 

Dinsdag deed de Diciplinaire Raad van de KBVB een uitspraak over de situatie. Zij zijn van oordeel dat de verdediger zijn schorsing reeds uitzat tegen Cercle Brugge, waardoor hij dus inzetbaar is komende zondag in de topper tegen RSC Anderlecht. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.