Referee Department over schwalbe van Tissoudali: Terechte VAR-interventie

Referee Department over schwalbe van Tissoudali: "Terechte VAR-interventie"

8 april - 18:52 Laatste update: 19:00
2

Zondag won KAA Gent overtuigend met 0-3 cijfers van KVC Westerlo. Gent-spits Tarik Tissoudali mocht de 0-2 achter zijn naam zetten, maar pakte later in de wedstrijd een gele kaart voor een schwalbe. Volgens het Referee Department een terechte beslissing van de VAR.

Tissoudali ging alleen op doel af, waarop Westerlo-doelman Sinan Bolat uit moest komen. In eerste instantie gaf de scheidsrechter, Wim Smet, een strafschop voor een overtreding op Tissoudali én gele kaart voor Bolat. "Ik besef dat het moeilijk is voor de scheidsrechter om het in detail te kunnen zien. Mijn eerste instantie was ook dat het een strafschop kon zijn. Maar de VAR gaat zo'n fase uiteraard altijd bekijken", aldus Frank De Bleeckere bij Under Review.

Volgens De Bleeckere nam de VAR vervolgens een correcte beslissing om de strafschop te annuleren. "De VAR ziet vanuit bepaalde camerastandpunten dat Tissoudali duidelijk 'simuleert', dat het een soort schwalbe is. Bolat trekt de armen terug en er is geen contact met de aanvaller", aldus De Bleeckere. "Vervolgens neemt Smet de logische beslissing om geen strafschop te geven, de kaart van Bolat in te trekken en Tissoudali één toe te kennen. Een goede VAR interventie."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.