Feyenoord laat geen spaan heel van Ajax en wint met 6-0 in historische Klassieker

7 april - 16:28
9

Ajax heeft zondag in de Rotterdamse Kuip een nieuw dieptepunt bereikt in een horrorseizoen. Een onthutsend slecht Ajax kreeg alle hoeken van het veld te zien en verloor met 6-0 van Feyenoord. De Rotterdammers konden duidelijk hun geluk niet op in een historische wedstrijd.

Bij Feyenoord was Bart Nieuwkoop de enige nieuwe speler vergeleken met de wedstrijd tegen Volendam. De verdediger verving Marcos Lopez als linksback, terwijl ook Calvin Stengs en Timon Wellenreuther een basisplek kregen. Bij Ajax was Gerónimo Rulli de vervanger van de geblesseerde Diant Ramaj en kreeg ook Mika Godts een basisplek bij de Ajacieden.

De Amsterdammers gingen met hoop naar de Kuip, maar al snel was duidelijk dat er niets te halen viel. Feyenoord zette hoog druk in de eerste tien minuten en daar was Ajax al snel niet tegen opgewassen. Feyenoord kreeg een hoop kansen, maar in de dertigste minuut ging het pas los. Igor Paixão was de eerste die het net wist te vinden na geklungel van Ahmetcan Kaplan en hetzelfde gebeurde een minuut later, maar dan met een fout van Jorrel Hato die werd afgestraft door Yankuba Minteh. David Hancko zorgde vlak voor rust voor de 3-0, waardoor de Amsterdammers met het schaamrood op de kaken de rust in gingen.

Feyenoord bleef na rust met afstand de beste ploeg op het veld. Minteh maakte tien minuten na rust zijn tweede en de 4-0 voor Feyenoord, waardoor alle hoop van Ajax vervlogen was.

Voor de Amsterdammers werd het alsmaar erger, want het bleef niet bij 4-0. Quinten Timber was alert bij klungelig balverlies van Van den Boomen, waardoor de 5-0 na een uur spelen op het scorebord stond. Paixão maakte kort daarna ook zijn tweede met een harde bal via onderkant lat. Het bleek de laatste goal van de wedstrijd, want Feyenoord speelde de wedstrijd rustig uit.

Het werd een gitzwarte dag voor de Amsterdammers. Nog nooit wist Ajax in twee competitieduels tegen Feyenoord niet te scoren. Over die twee competitiewedstrijden dit seizoen is de cumulatieve stand 10-0 in het voordeel van de Rotterdammers. Als klap op de vuurpijl is Ajax ook de vijfde plek kwijt aan NEC. Feyenoord heeft met negen punten voorsprong de tweede plek zo goed als zeker beet.