Nieuwe kater voor Union, Cercle Brugge wint in het Dudenpark

Nieuwe kater voor Union, Cercle Brugge wint in het Dudenpark

7 april - 15:28
70

Union blijft op de dool. De leider van de Jupiler Pro League verloor zondag in eigen huis met 2-3 van Cercle Brugge. Club Brugge en RSC Anderlecht kunnen later op zondag profiteren van de misstap van Union. 

Union verloor op de eerste speeldag van de Champions' Play-Offs op het veld van KRC Genk. In het slot van die partij pakte Burgess nog rood. Daardoor ontbrak de verdediger zondag tegen Cercle Brugge. Want Union dacht dat de verdediger geschorst was, maar dat was niet zo. Machida keerde dan weer terug uit schorsing. Bij Union kwam Amoura in de ploeg. Eckert Ayensa verdween naar de bank. De Vereniging begon met een gelijkspel aan de eindronde. Het pakte een punt tegen Club Brugge (1-1). In vergelijking met de Brugse derby passeerde Muslic  Popovic en Augusto.  Siquet en Lemaréchal kwamen in de ploeg.

Onder het goedkeurende oog van bondscoach Tedesco namen Union en Cercle Brugge het op tegen elkaar. Cercle Brugge kende een droomstart en dan drukken we ons nog zacht uit. Na amper zes minuten spelen tot het al 0-2 voor de bezoekers. Minda tekende voor de 0-1. Daarna was topschutter Denkey aan het feest. Tussenoor had Nilsson de kans op de 1-1 laten liggen.

Uitblinker geeft penalty weg
Union moest daarna komen, maar Cercle Brugge hield al bij al simpel stand. Dat kwam mede door sterke prestaties van Warleson en Utkus. Uitgerekend de verdediger uit Litouwen hielp Union in de extra tijd van de eerste helft terug in de wedstrijd. Hij veroorzaakte een strafschopfout. Nilsson tekende voor de 1-2, waardoor het Dudenpark terug geloofde in een goede afloop.

Wie in de tweede helft een stormloop van Union had verwacht, kwam bedrogen uit. De Brusselse club ging wel voor de gelijkmaker, maar een pletwals was het zeker niet. Begint het lange seizoen zijn tol te eisen? Toen Somers in de 71e minuut tekende voor de 1-3 leek de match voorbij. Maar net zoals in de eerste helft scoorde Union ook in de tweede helft in de extra tijd. Eckert Ayensa maakte de aansluitingstreffer, maar verder dan de 2-3 kwam Union niet.

Wie profiteert: Club Brugge of Anderlecht
RSC Anderlecht kan op zondag de leidersplaats overnemen van Union. Dan moet het wel minstens een punt pakken op het veld van Club Brugge. Wint Blauw-Zwart van paars-wit? Dan komt het op 5 punten van de twee Brusselse clubs en lijkt het weer in de titelrace te zitten. Op de volgende speeldag brengt Union een bezoek aan Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.