KRC Genk begint met zes op zes aan Play-Offs en deelt ook Antwerp tik uit

6 april - 22:43 Laatste update: 22:49
38

KRC Genk blijft maar overtuigen in de Play-Offs. Na de zege tegen leider Union SG ging nu ook landskampioen Royal Antwerp FC over de knie. Op de Bosuil haalden de Limburgers het met 0-1 van Antwerp.

Genk toonde al vanaf het eerste fluitsignaal een sterk gelaat en dicteerde meteen de wet in de partij. El Khannouss nam het voortouw, maar dit resulteerde aanvankelijk niet in veel kansen. Enkel een paar dreigende momenten uit stilstaande fases die net niet goed uitvielen voor de bezoekende ploeg.

Bij Antwerp verving De Laet, maar hij leek samen met zijn ploegmaats wel heel nerveus en gespannen aan de wedstrijd begonnen te zijn. Antwerp was zichzelf niet en creëerde geen enkele kans voor de rust. Het liet zich vooral opmerken met flink wat opstootjes met onder meer een licht ontvlambare Janssen en De Laet. Genk nam uiteindelijk wel verdiend de leiding na een heerlijke krul van Anouar Ait El Hadj. Antwerp stond erbij en keek ernaar.

Ingreep Van Bommel
Van Bommel schakelde tijdens de rust over naar een 3-5-2 formatie en hield De Laet aan de kant. Vandevoordt moest al snel een geweldige redding maken op een schot van Ondrejka. El Khannouss bleef een genot om naar te kijken en hield Racing Genk in evenwicht tijdens de rust.

Antwerp leek weer wat meer wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ejuke toonde zich en Vandevoordt moest opnieuw goed ingrijpen. Antwerp slaagde er echter niet in om hun tegenstander langdurig onder druk te zetten. De tijd tikte weg, een doelpunt viel er niet meer. Genk had uiteindelijk zelfs nog de beste kansen, maar Lammens hield het bij één tegendoelpunt.