Tragedie in Zuid-Afrika: International Fleurs (24) vermoord bij carjacking

Tragedie in Zuid-Afrika: International Fleurs (24) vermoord bij carjacking

4 april - 13:35

De Zuid-Afrikaanse profvoetballer Luke Fleurs is woensdagavond doodgeschoten bij een autokaping, zo maakt zijn club Kaizer Chiefs FC bekend. De voetballer, die door Hugo Broos nog werd opgeroepen als international, werd het doelwit van een overval op het moment dat hij bij een tankstation was in een voorstad van Johannesburg.

Fleurs werd op brute wijze van het leven beroofd tijdens een schietpartij bij een tankstation in een buitenwijk van Johannesburg. "Terwijl het slachtoffer in zijn rode VW Golf 8 GTI wachtte om te worden bediend door de pompbediende, sprongen twee gewapende mannen uit een witte BMW 1 Serie", vertelt politiewoordvoerder Mavela Masondo van Gauteng in lokale media, geciteerd door het Nieuwsblad.

Johannesburg wordt gezien als een van de meest gevaarlijkste plekken, want de stad staat op de negentiende plaats op de lijst van de gevaarlijkste steden ter wereld. Er vinden jaarlijks 38 moorden plaats per 100.000 inwoners. "De verdachten richtten hun vuurwapen op hem en haalden hem uit zijn voertuig, waarna ze hem één keer in zijn bovenlichaam schoten. Eén verdachte reed weg met de auto van het slachtoffer, gevolgd door zijn handlanger", vervolgt de woordvoerder zijn verhaal. Fleurs werd nog naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, maar bij zijn aankomst werd hij al dood verklaard. De politie zoekt nog naar de twee daders.

'Het is met grote droefheid dat we bekendmaken dat Kaizer Chiefs-speler Luke Fleurs op tragische wijze het leven heeft gelaten bij een carjacking-incident in Johannesburg', schrijft Kaizer Chiefs op X. 'Onze gedachten en gebeden gaan in deze moeilijke tijd naar zijn familie en vrienden. De SAPS (Zuid-Afrikaanse politie, red.) behandelt de zaak en verdere details zullen te gepasten tijde worden gecommuniceerd.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.