Amper speeltijd, maar toch verlenging bij STVV: “Bank heeft me mentaal gehard”

Amper speeltijd, maar toch verlenging bij STVV: “Bank heeft me mentaal gehard”

3 april - 22:27

Olivier Dumont gaat definitief langer in zee met STVV. De 22-jarige middenvelder heeft zijn contract met een jaar verlengd. De contractverlenging is extra opvallend omdat Dumont nog geen enkele keer dit seizoen aan de aftrap verscheen bij STVV in de Jupiler Pro League.

Dumont geeft aan dat het niet altijd makkelijk is om op de bank te zitten bij STVV. “Ik geef toe dat het frustrerend en demotiverend is als je altijd maar op de bank moet zitten. Anderzijds heeft dat bankzitten me mentaal gehard”, citeert Het Belang van Limburg Dumont.

Dumont vertelt verder dat hij zich nog steeds goed voelt bij STVV, Dumont vindt dat hij als speler ook gegroeid is. “Ik ben nog steeds erg hongerig om hier te slagen. Ik blijf wachten op mijn kans en als ik die krijg, zal ik die met beide handen grijpen”, geeft Dumont aan.

Het blijft opvallend dat STVV langer in zee wil met een speler die weinig speeltijd krijgt. Toch maakte STVV deze keuze ook voor Rein Van Helden, Robert-Jan Vanwesemael, Tristan Teuchy en Kahveh Zahiroleslam. Bij deze spelers werd de optie in hun contract gelicht, STVV ziet ook de potentie in Dumont.

Dumont vertelt over het vertrouwen van STVV. “Bij een gesprek met de clubleiding hebben ze hun vertrouwen in mij uitgedrukt. Ze houden van mijn speelstijl en mijn persoonlijkheid en rekenen op mij voor de toekomst. Bovendien weet niemand wat er in de zomer gaat gebeuren. Daarom heb ik besloten om nog zeker een jaartje langer bij STVV te blijven”, besluit Dumont.