De Corte mag zich bewijzen met Club NXT: Naar hem kijk ik altijd op

De Corte mag zich bewijzen met Club NXT: "Naar hem kijk ik altijd op"

3 april - 10:00 Laatste update: 10:05

Axl De Corte speelde vorige vrijdag zijn tweede wedstrijd bij Club NXT. De Corte heeft hoge ambities, maar is ook zelfkritisch.

"Het durven komen bij hoge ballen is nog een werkpunt voor mij", benadrukt hij nog bij Het Nieuwsblad. “Tegen Dender was er ook een situatie waarbij ik had moeten komen, maar aarzelde. Op dat punt heb ik nog wat werk te doen. Het ging goed, al had ik ook wat geluk, maar dat is nodig om beslissend te zijn."

Volgende zaterdag speelt Club NXT tegen Lierse. "Ik weet niet of ik dan zal spelen. Ik heb geen garanties gekregen, maar dat hoeft ook niet. Ik ben er wel klaar voor als ze mij kiezen. Of ik voorbeelden heb als doelman? Ter Stegen vind ik wel een goede keeper, Ederson ook en Courtois natuurlijk, naar hem kijk ik altijd op."

De Corte is al de derde keeper die dit seizoen mag spelen bij Club NXT. Eerder stonden ook Nick Shinton en Josef Bursik daar in doel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.