Gaat de halvering toch verdwijnen in Play-Offs? Veel mensen zijn er tegen

Gaat de halvering toch verdwijnen in Play-Offs? "Veel mensen zijn er tegen"

25 maart - 15:42
21

De Play-Offs komen er weer aan en dat betekent een heuse titelstrijd in ons land. Dat betekent dus ook weer een puntendeling, die voor controverse blijft zorgen. Al zal dat in de toekomst misschien niet langer het geval zijn.

Jan Mulder gaf recent nog aan geen fan te zijn van die puntendeling en ook Johan Boskamp liet er zich negatief over uit. Toch is die puntendeling al jaren een deel van ons voetbal. Toch kan daar verandering in komen, onthult Peter Vandenbempt. "Ik begrijp dat het moment dat we daarmee gaan stoppen heel dichtbij komt. Er zijn binnen het voetbal te veel mensen tegen die halvering", geeft hij aan in De Morgen.

Opvallend genoeg is die halvering van de punten wél al weg in de Play-Downs, merkte ook Vandenbempt op. "De fundamentele oneerlijkheid wordt nog eens onderstreept door het feit dat onze clubleiders die halvering in de play-downs niet wilden. Voor het behoud hoeft het precies toch niet te spannend te worden."

België is ook één van de weinige landen met een halvering van de punten en krijgt maar geen navolging. "Mocht die halvering van de punten in de voetbalwereld het ei van Columbus zijn, dan hadden al veel meer landen dat systeem overgenomen. Wij doen dat ondertussen veertien jaar en op een drietal landen na heeft echt niemand onze aanpak gekopieerd", besluit Vandenbempt nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.