Engeland met naamloze shirts tegen Belgen: Diagnose kan hard aankomen

Engeland met naamloze shirts tegen Belgen: "Diagnose kan hard aankomen"

25 maart - 12:57
2

De spelers van Engeland zullen dinsdag in de wedstrijd tegen de Rode Duivels met naamloze shirts op het veld verschijnen. Deze actie kadert in een campagne die meer aandacht wilt vragen voor dementie. Het initiatief maakt deel uit van een samenwerkingsverband dat de Engelse voetbond FA eerder aanging met de Alzheimer’s Society.

Het “verdwijnen” van de namen tijdens de rust is bedoeld als voorbeeld van hoe mensen met dementie kostbare herinneringen kunnen verliezen. Na de wedstrijd zullen de shirts geveild worden en met die opbrengsten zal het onderzoek van de Alzheimer’s Society ondersteund worden. In maart 2022 deed de Engelse nationale ploeg al een gelijkaardige actie tegen Zwitserland.

Voorzitster Kate Lee van de Alzheimer’s Society hoopt door deze actie dementie opnieuw meer in de aandacht te brengen. “Door voetbal te gebruiken, hopen we supporters aan te moedigen om een donatie over te maken, maar ook om hun geliefden even hard te ondersteunen als ze hun favoriete voetbalteam ondersteunen. Een diagnose kan hard aankomen, maar het is beter om het te weten”, aldus Lee.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.