Elf wedstrijden, elf debutanten: Tedesco experimenteert, maar amper basismateriaal

Elf wedstrijden, elf debutanten: Tedesco experimenteert, maar amper basismateriaal

24 maart - 10:44 Laatste update: 13:34
7

De Rode Duivels speelden zaterdag 0-0 gelijk tegen Ierland. Ondanks dat het een draak van een partij was, zullen Koni De Winter en Thomas Kaminski met een goed gevoel terugblikken op de oefeninterland. Zij debuteerden immers voor de nationale ploeg. Dat brengt het aantal debutanten onder Domenico Tedesco op elf, maar de kans dat er veel van die jongens een basisplaats hebben op het EK lijkt klein.

Van alle debutanten is Johan Bakayoko de spelers met het meeste caps. Zaterdag pakte de buitenspeler van PSV al zijn tiende cap. Zes keer stond hij in de basis, vier keer viel hij in. Van alle debutanten onder Tedesco heeft Bakayoko straks het meeste kans om ook te starten in Duitsland, maar dan moet hij wel nog de concurrentiestrijd van Dodi Lukebakio winnen. Na een lange blessure aan de enkelbanden werkt die aan de weg terug.

Bakayoko is de enige debutant die meer dan de helft van de partijen van Tedesco als bondscoach speelde. Op plaats twee vinden we Aster Vranckx met vijf interlands. Tedesco lijkt een boon te hebben voor de speler van VfL Wolfsburg, maar de concurrentie op het middenveld is moordend. Amadou Onana en Orel Mangala ontbraken tegen Ierland in de basis en natuurlijk is er ook nog ene Kevin De Bruyne.

Nog iemand die de strijd op het middenveld lijkt te verliezen is Arthur Vermeeren. De jongeling kon helaas tegen Ierland niet wegsteken dat hij bij Atlético Madrid amper aan spelen toekomt. De Vermeeren van Royal Antwerp FC had zeker als joker mee gemogen naar het EK in Duitsland. De bankzitter van Atlético moet hopen dat zijn situatie in Spanje snel verandert, anders reist hij straks niet af naar ons buurland.

Verdwenen onder Kompany
Ameen Al-Dakhil is bij Burnley volledig uit de boot gevallen. Een vijfde interland zien we daarom niet snel gebeuren. Ook Miké Trésor komt onder Vincent Kompany niet meer aan spelen toe. De voormalige speler van KRC Genk mag het EK op zijn buik schrijven.

(Geen) kernaanvulling
Enkele debutanten – die nog amper speelden – mogen wel nog dromen van het EK. Deman, De Winter, Kaminski komen in aanmerking om de kern aan te vullen. Dat lijkt niet op te gaan voor Romeo Lavia (door langdurig blessureleed), Hugo Siquet en Mandela Keita.

Debutanten onder Tedesco bij de Rode Duivels
01. Johan Bakayoko (10 caps / 513 speelminuten)
02. Aster Vranckx (5 caps / 240 speelminuten)
03. Ameen Al-Dakhil (4 caps / 134 speelminuten)
04. Arthur Vermeeren (3 caps / 183 speelminuten)
05. Olivier Deman (3 caps / 170 speelminuten)
06. Mike Trésor (2 caps / 63 speelminuten)
07. Koni De Winter (1 cap / 64 speelminuten)
08.Hugo Siquet (1 cap / 24 speelminuten)
09. Romeo Lavia (1 cap / 10 speelminuten)
10. Thomas Kaminski (1 cap / 7 speelminuten)
11. Mandela Keita (1 caps / 3 speelminuten)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.