VP Rapport: Sels vreemde eend in de bijt, lage scores voor Rode Duivels

VP Rapport: Sels vreemde eend in de bijt, lage scores voor Rode Duivels

23 maart - 21:02 Laatste update: 25 maart - 08:00
16

Ierland - België werd geen legendarische interland. Er viel immers weinig te beleven tijdens de oefeninterland, die eindigde op 0-0. VoetbalPrimeur.be deelde na de match de punten uit. Hoog zijn die helaas niet. 

Sels – 6,5
Door de blessure van Courtois en Casteels mocht Sels in Ierland onder de lat verschijnen. De doelman zorgde voor het enige Belgische hoogtepunt van de match door een strafschop te stoppen. Speelde voor de rest een degelijke partij.

Faes – 5,5
Meteen in het begin van de match liet hij zich vangen en had het geluk dat zijn fout niet werd afgestraft. Miste scherpte bij momenten.

De Winter – 6
Zag in het Aviva Stadion een kinderwens uitkomen, debuteren voor de nationale ploeg. De Winter had het wat moeilijk in sommige duels, maar toonde zich bij het uitvoetballen.

Castagne – 5,5
Is al een tijdje de vaste man aan de rechterkant, maar voelt nu terug de hete adem van Thomas Meunier. Castagne speelde een onzichtbare partij.

Tielemans – 5
De beste Tielemans kregen we bij de Rode Duivels nog zelden te zien. Door de rits van afwezigen mocht Tielemans de aanvoerdersband dragen. Misschien was zijn handshake met de aanvoerder van de tegenstander wel zijn hoogtepunt van de match.

Vranckx – 5
De voorbije matchen kreeg Vranckx telkens 45 minuten. Tegen Ierland mocht hij in de basis starten, maar overtuigen deed hij niet. Het zal lastig worden voor de speler van Wolfsburg om jongens als Onana en Mangala bij de Rode Duivels uit de ploeg te houden.

Vermeeren – 4,5
Vermeeren begon zaterdag aan de aftrap. Het was van 31 januari geleden dat de middenvelder nog eens mocht proeven van een basisplaats. Dit was niet de Vermeeren van de kampioenenploeg van Antwerp, dat valt de jongeling niet kwalijk te nemen. Het is te hopen dat Vermeeren snel meer gaat spelen bij Atlético Madrid, want anders zal hij geen basisspeler zijn op het EK.

Deman – 5
Net zoals vele andere landgenoten speelde Deman gewoon mee zonder op te vallen. Was dit voldoende voor Tedesco om de speler mee te nemen naar het EK?

Openda – 4
In clubverband is Openda de voorbije maanden een geweldige spits, maar bij de nationale ploeg kwam het er zaterdag opnieuw niet uit. Het was ook een ondankbare partij. De spits werd amper in het spel betrokken en kon ook niet wegen op de achterhoede van Ierland.

Trossard – 5
Had voor de rust één goede actie en voorzet in huis, maar daarna miste Tielemans zijn kopbal. Voor de rest kon de speler van Arsenal niet uitblinken.

Bakayoko – 4,5
Waar Trossard weinig bracht op links, was dat hetzelfde geval voor Bakayoko op rechts. De buitenspeler van PSV probeerde soms wel het verschil te maken, maar het lukte in Ierland niet.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.