CEO Belgische voetbalbond over Tedesco: Hij wordt gedragen door de Rode Duivels

CEO Belgische voetbalbond over Tedesco: "Hij wordt gedragen door de Rode Duivels"

23 maart - 16:01 Laatste update: 17:08
1

Piet Vandendriessche werd nog maar twee maanden geleden CEO van de Belgische voetbalbond. Één van zijn prioriteiten die hij zichzelf oplegde, was de contractverlenging van bondscoach Domenico Tedesco. Vandendriessche geeft uitleg over die beslissing.

Naar eigen zeggen is iedereen binnen de RBFA tevreden over de prestaties van Tedesco. "Meneer Tedesco heeft goed werk geleverd in zijn eerste jaar. Hij is in februari vorig jaar, na de vroegtijdige uitschakeling op het WK in Qatar, in moeilijke omstandigheden naar België gekomen", klinkt de CEO bij HLN. "De Rode Duivels hebben zich intussen gekwalificeerd voor het EK, en deden dat met nieuwe, talentvolle spelers. De bondscoach vindt die goede mix tussen ervaring en opkomende talenten."

De bedoeling was om Tedesco vertrouwen te geven, zodat hij zich volop kan concentreren op het EK. Daarnaast wilde Vandendriessche ook standvastigheid wat de bondscoach betreft. "Ik heb me laten vertellen dat de vorige zoektocht naar een nieuwe coach niet zo evident is gelopen. Je moet iemand vinden die past bij de cultuur, die het wíl doen, niet te duur is, maar wel genoeg kwaliteiten heeft. Er zijn veel 'boxes' die moeten aangevinkt worden", zegt Vandendriessche.

Wat Tedesco betreft, zit men goed qua profiel volgens de CEO. "Meneer Tedesco past hier gewoon. Hij is hier graag. Het is een gevoelsmens, die bijzonder veel werk steekt in zijn werk, samen met zijn staf. Hij legt de lat heel hoog. Hij voelt de ploeg. Hij wordt gedragen door de Rode Duivels. Ze werken graag met hem", besluit hij. Al geldt dat laatste misschien niet voor Thibaut Courtois.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.