CEO Madou reageert op ontslag Deila: Complete deconfiture van ons voetbal gezien

CEO Madou reageert op ontslag Deila: "Complete deconfiture van ons voetbal gezien"

18 maart - 11:36
7

Ronny Deila werd maandag de deur gewezen als trainer van Club Brugge. Bob Madou, CEO van Blauw-Zwart, volgde de wedstrijd tegen STVV ondanks zijn fysieke afwezigheid op Stayen en reageert op de beslissing om Deila te ontslaan.

Madou geeft uitleg bij het ontslag van Deila. "We kunnen natuurlijk niet naast de resultaten kijken. Het hoort niet voor Club Brugge om met déze kern twintig punten achter de leider te staan", citeert HLN Madou. "Maar de voornaamste reden van onze beslissing heeft voetbaltechnische oorzaken."

De 2-1 nederlaag tegen STVV bleek de druppel te zijn die de emmer deed overlopen. "Wij hebben in Sint-Truiden een complete deconfiture van ons voetbal vastgesteld, waarbij we overtuigd zijn dat noch de spelers noch de technische staf wisten hoe er op het veld moest ingegrepen worden."

Deila was nochtans graag gezien bij zijn spelersgroep, al mag dat geen invloed hebben volgens Madou. "Een peoplemanager die zeer goed individueel kon werken met spelers. Maar ik vind niet dat een bestuur spelers kan en mag gaan betrekken in dit soort beslissingen", besluit Madou.

Club NXT-coach Nicky Hayen zal voorlopig overnemen als hoofdcoach van Club Brugge. Michiel Jonckheere wordt zijn assistent. Club Brugge gaat in de tussentijd op zoek naar een gepaste opvolger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.