Vandenbempt: Vrancken en De Mil deden tekenen naar elkaar om strijd te staken

Vandenbempt: "Vrancken en De Mil deden tekenen naar elkaar om strijd te staken"

18 maart - 10:27
42

KVC Westerlo en KRC Genk stopten gisterenavond met voetballen, waardoor de wedstrijd eindigde met zes minuten zonder actie. Peter Vandenbempt schiet met scherp op de taferelen die hij daar zag.

Vandenbempt noemt het een heel pijnlijk moment voor deze spannende voetbalavond. “Voor de reputatie van ons voetbal vind ik die vertoning zeer kwalijk. Ze lachen de voetballiefhebber cynisch uit in zijn gezicht”, zo schrijft hij op Sporza.

Hij begreep dat Genk geen risico’s wilde nemen met tien man en dat ook Westerlo geen risico’s wilden nemen, maar de analist is van mening dat het minder cynisch en subtiel had gekund. Vandenbempt zegt ook de indruk te hebben gehad dat Rik De Mil dat begreep en ermee verveeld leek te zitten.

Over Wouter Vrancken was hij scherper: “Wouter Vrancken is me komen toesnauwen dat ik met mijn opmerkingen bullshit verkocht. Hij argumenteerde dat hij zijn spelers niet kon zeggen waar ze de bal moesten spelen.” Vandenbempt zegt ook niet te geloven van dat deze situatie op het veld is ontstaan, er zijn volgens hem beelden waar Vrancken en De Mil tekenen doen naar mekaar om de strijd te staken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.