OFFICIEEL: Club Brugge neemt afscheid van hoofdcoach Deila

OFFICIEEL: Club Brugge neemt afscheid van hoofdcoach Deila

18 maart - 10:03 Laatste update: 10:19
104

Club Brugge heeft maandag afscheid genomen van hoofdcoach Ronny Deila. Reden daarvoor is 'de tegenvallende resultaten en spelpeil', klinkt het op de website van de club. 

Deila was sinds vorige zomer T1 van Club Brugge. Na de tegenvallende resultaten dit seizoen én daarnaast het spelpeil dat vaak te laag was, heeft de club beslist om de samenwerking met de Noor stop te zetten. Ook assistenten Efrain Juarez en Kristof Aelbrecht vertrekken bij Blauw-Zwart. 

De 2-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen STVV bleek de druppel te zijn die de emmer deed overlopen. 'De voorbije weken zag Club te weinig het DNA van Club Brugge terug in het geleverde spel en het sportieve management is ervan overtuigd dat met de huidige kern betere resultaten mogelijk moeten zijn', klinkt het op de officiële website van Club Brugge. 

Club Brugge gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach met het oog op volgend seizoen. Voorlopig zal Club NXT-trainer Nicky Hayen overnemen. Voormalig KV Oostende en KV Kortrijk-speler Michiel Jonckheere wordt in de tussentijd zijn assistent. 

Voetbalprimeur.be maakte al een lijst met de mogelijke opvolgers. Bekijk deze hier

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.