Genk met de hakken over de sloot naar de Champions' Play-Off

17 maart - 20:30 Laatste update: 20:36
104

KRC Genk heeft zijn ticket voor de Champions' Play-Offs beet. Het speelde 1-1 gelijk op het veld van KVC Westerlo

KRC Genk had voor de start van de slotspeeldag van de reguliere competitie de beste papieren om zich net zoals Union, RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC en Club Brugge te plaatsen voor de Champion' Play-Off. Tegenstander van dienst was Westerlo. Die ploeg was nog niet zeker van het behoud en moest dus nog vol aan de bak tegen de Limburgers.

Beide ploegen begonnen dus met de nodige spanning aan de partij. De thuisploeg leek daar het minste last van te hebben. Het balbezit was voor de thuisploeg. De kansjes waren evenredig. Maar veel groot gevaar konden we in 't Kuipje niet noteren voor de pauze. De 0-0 ruststand was eigenlijk niet meer dan logisch.

In de tweede helft was het voor beide ploegen vooral luisteren naar de radio. Daar hoorden ze dat KAA Gent tegen Charleroi en Cercle Brugge tegen RWDM op weg waren naar ruime zeges. Vooral voor Westerlo was dat goed nieuws. Het was immers zo zeker van de redding. Genk wist dan weer dat het niet mocht verliezen.

Rood en twee goals
Op twintig minuten van het einde moest Genk plots verder met zijn tienen. Bij een vrije trap deelde Bonsu Baah een elleboogstoot uit. De VAR riep Visser en de scheidsrechter trok rood. In de 79e minuut zag het er nog slechter uit voor Genk. Tagir tekende voor de 1-0. Pas in de 86e minuut kon Heynen Genk alsnog langzij brengen.

Vreemde blessuretijd
De twee ploegen vonden de 1-1 stand wel goed. Genk mocht in de blessuretijd vijf minuten de bal van voet tot voet laten gaan. Westerlo viel niet meer aan en liet de bezoekers doen. Westerlo is gered en Genk plaatst zich voor de Champions' Play-Off.