Geen PO 1 voor KV Mechelen, OHL verzekert behoud met laatste trap van de match

17 maart - 20:22 Laatste update: 20:24
17

Bij OHL-KV Mechelen stond er nog veel op het spel. Voor de thuisploeg het behoud en voor de uitploeg een plek in de top zes. In de slotseconde trok OHL alsnog de overwinning over de streep, 1-0.

KV Mechelen begon het beste aan de wedstrijd en voetbalde enkele kleine kansjes bij elkaar. Beide ploegen leken echter nerveus en Jonathan Lardot had zijn handen ook vol na enkele harde duels. OHL kon de eerste échte kans optekenen. Maziz raakte de paal. Uiteindelijk bleef de ruststand bij 0-0.

In de tweede helft kwamen er meer kansen. Schoofs schoot voorlangs en Maziz probeerde een vrije trap van ver. In minuut 64 wilde OHL een penalty, maar de VAR gaf geen krimp. Een minuut later was Islam Slimani dicht bij de 0-1, maar de spits kopte net naast.

De wedstrijd werd rommeliger en ook KV Mechelen claimde een strafschop, maar het protest werd weggewuifd. Beide clubs gooiden alles open en in de absolute slotfase voltrok zich het drama. Nachon Nsingi schoot de bal knap in de verste hoek en won zo de match voor OHL.

Daardoor verzekert OHL zich van het behoud. KV Mechelen had alles in eigen handen, maar grijpt zo net naast Play-Off 1.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.