Club Brugge pakt slechts 51 op 90, maar: Onder mij is er al veel verbeterd

Club Brugge pakt slechts 51 op 90, maar: "Onder mij is er al veel verbeterd"

17 maart - 17:18
18

Ook tegen STVV liep het fout af voor Club Brugge, dat wederom verliest in de Belgische competitie. Coach Ronny Deila komt zo weer wat heviger onder druk te staan en zag hoe zijn ploeg het liet afweten tegen de Kanaries.

Club Brugge begon nochtans goed aan de partij en kwam ook op voorsprong via Ferran Jutgla. "Het eerste halfuur was goed van ons, daarna kwamen zij in de match en zakten wij in", citeert Het Laatste Nieuws de trainer.

STVV kwam beter in de wedstrijd en ging uiteindelijk ook op én over Club Brugge. "De tweede helft was gewoon geen goeie prestatie", geeft Deila toe. "We probeerden opnieuw op te schuiven, maar we hadden de benen niet. Misschien eist de grote werklast van de voorbije weken z'n tol, op fysiek én mentaal vlak", aldus de trainer.

De Noor zag wel meer minpunten bij Club Brugge tegen STVV. "Een gebrek aan leiderschap", gaf hij nog aan. "Het uitvallen van Mignolet was een klap, want hij betekent veel voor deze groep. We speelden vandaag ook met een jonge defensie", aldus Deila.

Amper meer dan de helft van de punten
Door de nieuwe nederlaag blijft Club Brugge achter met 51 op 90 en kan het dus niet terugblikken op een goed seizoen. "Dat is inderdaad niet goed genoeg en dat is mijn verantwoordelijkheid", wil hij nu wel de schuld op zichzelf nemen. "Maar je moet ook kijken naar hoeveel matchen Club vorig seizoen won. Er zijn zeker zaken die beter kunnen, maar onder mij is er ook al veel verbeterd", besluit hij nog.