De Condé blikt terug bij KRC Genk: Niet altijd ons ware gezicht getoond

De Condé blikt terug bij KRC Genk: "Niet altijd ons ware gezicht getoond"

17 maart - 11:16
5

KRC Genk wil zich zondag plaatsen voor de Champions' Play-Offs. Head Of Football Dimitri De Condé wil absoluut bij de eerste zes geraken om het seizoen nog te redden.

"Elke match is natuurlijk belangrijk, maar deze misschien nog net iets meer", aldus De Condé bij Het Belang Van Limburg. "Op beslissende momenten hebben we dit seizoen niet altijd ons ware gezicht getoond. Dat moet nu wel gebeuren, want voor onze club is het enorm belangrijk om deel te nemen aan die Champions' Play-offs. Dat zijn we aan onze status verplicht.”

De Condé is naar eigen zeggen niet nerveus voor de partij. "Maar er heerst bij mij wel gezonde spanning, dat hoort er nu eenmaal bij", aldus De Condé. "Als speler was ik trouwens veel zenuwachtiger voor wedstrijden. Vanaf 48 uur voor de aftrap was ik moeilijk aanspreekbaar voor iedereen in mijn omgeving. Maar eigenlijk is dat nu nog altijd zo, en zeker na een verloren match (lacht). Als we het zondag niet over de streep trekken, zullen het een paar moeilijke dagen worden."

Momenteel staat KRC Genk op een vijfde plaats in de Jupiler Pro League. KV Mechelen, Cercle Brugge en KAA Gent strijden nog mee voor twee tickets. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.