Standard weet laatste reguliere match van JPL ruim te winnen van KAS Eupen

Standard weet laatste reguliere match van JPL ruim te winnen van KAS Eupen

16 maart - 20:11 Laatste update: 20:21
3

Standard heeft de reguliere competitie van de Jupiler Pro League goed afgesloten door met 4-0 te winnen van KAS Eupen. Namens De Rouches kwamen Wilfried Kanga, William Balikwisha en Kelvin Yeboah tot scoren. De vierde treffer van Standard kwam via een eigendoelpunt van Regan Charles-Cook. 

Standard kreeg Eupen op bezoek voor de 30e en laatste speelronde van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. Standard wist in de eerste helft te domineren tegen Eupen. In de 9e minuut was het al raak voor De Rouches via Kanga. De spits wist de rebound na het schot van Yeboah binnen te werken.

Eupen leek zich even terug te knokken, maar Standard stond verdedigend goed en kon er zelf gevaarlijk uitkomen. Yeboah stuurde Balikwisha weg en wist de verdediging van De Panda’s in de 40e minuut zonder al te veel moeite te verschalken.

In de tweede helft probeerde Eupen het verschil met Standard te verkleinen. Eupen zette meerdere aanvallen op, maar kon niet op het scorebord komen. In de 82e minuut gooide Yeboah uiteindelijk zelf de match tussen Standard en Eupen op slot.

Yeboah en Kanga wisten samen uit te breken en Kanga speelde op het juiste moment zijn collega aan waardoor de derde treffer van Standard een feit was. In de 88e minuut werd het nog erger voor Eupen. Fossey vond een weg door de verdediging van Eupen, maar kon niet afwerken. Het was Charles-Cook die de bal vervolgens in zijn eigen doel liep, waardoor Standard met 4-0 wist te winnen van Eupen.