Club Brugge rekent af met Molde en plaatst zich voor de kwartfinales

14 maart - 22:53 Laatste update: 23:20
68

Club Brugge heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de Conference League. Nadat het 2-1 had verloren in Noorwegen legde Blauw-Zwart donderdag Molde over de knie met 3-0. Andreas Skov Olsen scoorde twee keer.

Door een late tegentreffer in Noorwegen moest Club Brugge een achterstand goedmaken in het eigen Jan Breydelstadion. Dat moest het doen voor slecht 13.000 fans, maar tussen de lijnen keerden Mignolet en Thiago terug. Die laatste mocht met Jutgla voorin beginnen.

Geen fluitconcert, maar voorsprong
Club Brugge speelde een degelijke eerste helft en was duidelijk beter dan Molde. De grote kansen bleven evenwel uit en één keer stond de paal in de weg. We leken met 0-0 de rust in te gaan. Op de tribunes nam de spanning toe, maar het fluitconcert kwam er niet. Vlak voor het rustsignaal legde Club Brugge immers een goede aanval op de mat. Uiteindelijk legde Meijer goed terug tot bij Skov Olsen en die zette simpel de 1-0 op het bord.

Na de pauze werd al snel duidelijk dat Molde nog weinig geloof had in eigen kunnen. De Noren konden geen vuist maken en toen Skov Olsen de 2-0 scoorde, gingen de kopjes van de bezoekers nog meer naar beneden. Het hoogtepunt van de match moest toen nog volgen. Skoras liet even zien wat hij in zijn mars had en zette de 3-0 eindstand op het bord.

Vrijdag volgt al de loting voor de kwartfinales van de Conference League. De loting is LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be vanaf 14u00.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.