OFFICIEEL: Rode Duivels gaan als Kuifje naar het EK, nieuwe collectie voorgesteld

OFFICIEEL: Rode Duivels gaan als Kuifje naar het EK, nieuwe collectie voorgesteld

14 maart - 10:05 Laatste update: 10:40
13

De Rode Duivels hebben de tenues voor het komende EK in Duitsland voorgesteld. Zoals verwacht is Kuifje het thema en worden opvallende kleuren gebruikt voor het uitshirt. Ook de trainingsoutfits werden bekendgemaakt.

Met een lichtblauw shirt en een bruin short wordt Kuifje geëerd. Het persmoment vond ook plaats in het Hergé-museum in Louvain-la-Neuve. Op sociale media kwamen de twee ontwerpen eerder al bovendrijven. Het thuistenue gaat om een shirt zonder vlammen. Een bordeauxrode kleur met gele elementen en een zwarte broek. Het uittenue is opvallender te noemen.

Het uittenue is geïnspireerd door de kleren van Kuifje. De stripfiguur heeft altijd een blauwe trui aan met daaronder een wit hemd en witte sokken. Op het EK nemen onze Rode Duivels het op tegen Slowakije, Roemenië en een nog toe te wijzen derde opponent. De kans is ook groot dat we de nationale ploeg minstens één keer in dat uittenue te zien zullen krijgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.