Deila reageert na kritiek op Club Brugge: “We gaan door moeilijke periode”

Deila reageert na kritiek op Club Brugge: “We gaan door moeilijke periode”

11 maart - 09:57
4

Club Brugge-coach Ronny Deila heeft openlijk gesproken over de uitdagende periode waar zijn team doorheen gaat. Club Brugge won zondag dan wel met 3-1 van Oud-Heverlee Leuven, vlot verliep het niet de laatste weken. 

De Noorse trainer erkende dat zowel fysiek als mentaal het moeilijk is, vooral met de toenemende kritiek op het team. “We gaan door een moeilijke situatie. De vele kritiek raakt ons.” Desondanks uitte Deila trots op zijn spelers vanwege hun prestaties onder deze moeilijke omstandigheden.

Deila benadrukte dat hij momenteel al zijn aandacht richt op het begeleiden van zijn spelers en het afsluiten van externe ruis. “Al de rest blok ik af”, klinkt het bij Deila, geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Ik richt me op de tactiek op het veld, want dat is het enige wat telt. Focussen op matchday, dat is waar ik goed in ben.”

De coach benadrukte ook het belang van perspectief in dergelijke situaties en ziet het als een uitdaging om het vertrouwen binnen het team te herstellen. “Dingen in perspectief plaatsen … Je leert veel in deze situaties. Ik vind het nog steeds een ongelofelijke uitdaging om dit om te draaien.” 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.