Geen invalbeurt voor Angulo bij Anderlecht met dank aan de wedstrijdleiding

Geen invalbeurt voor Angulo bij Anderlecht met dank aan de wedstrijdleiding

10 maart - 11:11
6

RSC Anderlecht won zaterdag met 0-3 van RWDM. In het slot van de Brusselse derby wilde Brian Riemer Nilson Angulo tussen de lijnen brengen, maar door enkele beslissingen van de wedstrijdleiding kon de held van tegen Club Brugge uiteindelijk niet invallen.

Na corona mogen clubs vijf wissels doorvoeren. Er zijn evenwel maar drie wisselmomenten die mogen benut worden. In de 64e minuut gingen Anders Dreyers en Mario Stroeykens naar de kant. Luis Vázquez en Thomas Delaney vielen in. Vijf minuten later viel Yari Verschaeren geblesseerd uit en maakte Kristian Arnstad zijn opwachting. Tot daar niets vreemd.

In de 82e minuut wilde Riemer bij Anderlecht zijn derde wisselmoment gebruiken en nog twee nieuwe jongens tussen de lijnen brengen. Federico Gattoni en Angulo stonden klaar om in te vallen. De wissel van Gattoni lukte, hij kwam in de plaats van Zeno Debast. Het was de bedoeling dat tegelijkertijd Angulo voor Thorgan Hazard kwam. Bij het doorgeven van die wissel ging het fout met het bord van de vierde man. Nicolas Laforge wilde niet wachten en liet het spel hervatten.

Pech voor Angulo, want het derde wisselmoment was weg. De jongeling uit Ecuador leek niet te begrijpen waarom hij niet mocht invallen en werd bijgepraat door de bank van Anderlecht. Angulo blijft zo steken op 7 optredens in de Jupiler Pro League dit seizoen. Eén keer wist de 20-jarige buitenspeler dit seizoen ook te scoren. Tegen Club Brugge zette hij in de slotfase de 1-2 op het bord.