Man United-icoon wilde Club Brugge-trainer worden: Kwam niet verder dan clichés

Man United-icoon wilde Club Brugge-trainer worden: "Kwam niet verder dan clichés"

8 maart - 20:00
10

In zijn periode als CEO van Club Brugge heeft Vincent Mannaert contact gehad met heel wat grote namen. Niet enkel spelers, maar ook trainers. Eentje daarvan is Roy Keane, die zelfs ooit dacht aan een periode bij Club Brugge.

Zo onthult Mannaert in een gesprek met Knack dat hij gesprekken voerde met het Manchester United-icoon. "Toen we in 2012, na het ontslag van Georges Leekens, een nieuwe trainer zochten, kreeg ik een berichtje van Keane", geeft hij aan. "Hij stelde zich kandidaat. Ik dacht aan een grap, maar legde toch een afspraak vast."

"Assistent-trainer Philippe Clement en ik hebben twee uur met hem gepraat", vertelt Mannaert nog. Tot een akkoord kwam het echter niet, daar was volgens Mannaert ook een goede reden voor. "Toen we hem vroegen naar zijn trainersfilosofie kwam hij niet voorbij de clichés: ‘Work hard, play together.’ Uiteindelijk sloot Keane af met de mededeling: ‘Ik denk niet dat jullie me zullen nemen als trainer, maar ik vond het een fijn gesprek.'", aldus Mannaert nog.

Veel succes als trainer kende Keane ook niet meer. Na zijn gesprek met Club Brugge was hij nog aan de slag als assistent-trainer van Ierland, Aston Villa en Nottingham Forest. Sinds 2019 is hij vooral actief als analist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.