HVH over arbitrage Union – Gent: In Brugge, in Anderlecht en Standard overkomen

HVH over arbitrage Union – Gent: "In Brugge, in Anderlecht en Standard overkomen"

7 maart - 19:17 Laatste update: 20:01
4

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, staat aankomende zondag tegenover de koploper Union SG. Vanhaezebrouck was het niet eens met de arbitrage na de met 4-2 verloren partij tegen Standard. De oefenmeester hoopt dat de arbitrage niet opnieuw onderdeel van gesprek is na de match met Union.

Vanhaezebrouck geeft aan dat het Professional Refereeing Department uitvoerig sprak over de penaltyfase bij KRC Genk – Club Brugge, maar niet over de cruciale fases op Standard. “Men maakt zich er weer makkelijk vanaf. Dat is ons in Brugge gebeurd, in Anderlecht, in Standard. Laat ons hopen dat op Union alles normaal verloopt. Daar zouden we ook al tevreden mee zijn”, citeert Het Nieuwsblad Vanhaezebrouck.

Toch sluit Vanhaezebrouck af door naar zichzelf als selectie van Gent te kijken wanneer het gaat om de resultaten. “Je kan over het transferbeleid spreken, over de refs, maar we zijn zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor wat misloopt, met rode kaarten en strafschoppen. Zolang we zelf de fouten maken, moet je niet verwijzen naar andere dingen”, besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.