Ancelotti reageert op strafeis: ''Het is een oud verhaal, maak me geen zorgen''

Ancelotti reageert op strafeis: ''Het is een oud verhaal, maak me geen zorgen''

7 maart - 07:30 Laatste update: 07:32

Carlo Ancelotti maakt zich geen zorgen over de celstraf die het Openbaar Ministerie in Spanje tegen hem heeft geëist. De trainer van Real Madrid wordt beschuldigd van belastingfraude, maar is heilig overtuigd van zijn eigen onschuld. 

"Het is een oud verhaal dat acht jaar geleden begon" legt Ancelotti uit aan de pers na het Champions League-duel van Real Madrid met RB Leipzig (1-1). "Het Openbaar Ministerie denkt dat ik een inwoner was. Ik denk dat ik dat niet was", is de verklaring van de Italiaanse trainer. 

"Ik heb de boete al betaald, die ligt er al", vervolgt Ancelotti. "Ik ben ervan overtuigd dat ik geen inwoner was en dat ik onschuldig ben. De advocaten zijn aan het praten om een oplossing te vinden."

Er is door het OM in Madrid vier jaar en negen maanden celstraf geëist tegen de trainer van Real Madrid. De autoriteiten beschuldigen Ancelotti van belastingfraude middels een 'complex en verwarrend netwerk van bedrijven'. In totaal zou het gaan om een bedrag van ruim één miljoen euro. Mundo Deportivo wijst op soortgelijke zaken met Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Diego Costa. Zij betaalden allemaal hoge boetes om onder een celstraf uit te komen. 

Bij RTL kwam Ancelotti ook nog even in beeld. Daar werd de trainer gevraagd naar zijn 'belastingprobleem'. "Ik maak me er geen zorgen over", was zijn antwoord. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.