Ook refs slachtoffer van haatberichten: Op mijn werk zelfs dreigbrief gekregen

Ook refs slachtoffer van haatberichten: "Op mijn werk zelfs dreigbrief gekregen"

6 maart - 16:00
36

Voetballers durven wel vaker haatberichten te krijgen, maar ook scheidsrechters hebben daar mee af te rekenen. Het gebeurt bijzonder vaak op en net naast het voetbalveld, maar ook in het dagdagelijkse leven moeten de scheidsrechters er jammerlijk genoeg mee afrekenen.

Zo getuigt Bram Van Driessche bij Het Laatste Nieuws dat hij wel vaker moet afrekenen met haatberichten. Ook tijdens het dagdagelijkse leven. "Ik krijg geregeld persoonlijke beledigingen, zelfs bedreigingen", geeft hij aan. "Ooit is er op mijn werk zo’n brief toegekomen. Dat is even slikken."

Toch laat dat Van Driessche niet afschrikken en confronteert hij zijn haters zelfs. "Wanneer ik kan, probeer ik te antwoorden op die haatberichten", gaat de ref verder. "Ik geef aan dat ik andere waarden en normen heb. Kritiek is een deel van de job, maar als het verder gaat, trek ik een grens", klinkt het.

Impact
Hij wil dan ook benadrukken dat haatberichten absoluut niet aanvaardbaar zijn. "Ik denk dat die mensen van achter hun computer niet altijd beseffen wat de impact is van hun woorden", aldus Van Driessche nog. "Het ergste vind ik wanneer mijn familie erbij betrokken wordt. Ook zij hebben al berichten ontvangen. Voor iets waar ze helemaal niets mee te maken hebben", klinkt het nog.

Van Driessche trok er al naar het meldpunt van de voetbalbond voor en hoopt zo dat er zo ingegrepen kan worden. "En dan is voor mij ook de kous af. Het leven is te kort en te mooi om me met haat bezig te houden", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.