Batshuayi bij jeugd Anderlecht: “Moest hem naar binnen sturen, was niet serieus”

Batshuayi bij jeugd Anderlecht: “Moest hem naar binnen sturen, was niet serieus”

6 maart - 11:19
6

Michy Batshuayi, die donderdag met Fenerbahçe tegen Union Saint-Gilloise speelt, keert terug naar bekend terrein. Als 13-jarige maakte hij deel uit van de jeugdacademie van RSC Anderlecht, maar zijn tijd daar was kort vanwege disciplinaire problemen. 

Van te laat komen tot 'gevonden' schoenen, zijn verblijf bij RSCA duurde slechts één jaar. In Het Belang van Limburg lezen we een reconstructie van zijn paars-witte periode. Hoewel hij als talentvolle speler uit Brussel voorbestemd leek om bij Anderlecht te belanden, verliep zijn begin bij de club niet vlekkeloos. 

Batshuayi speelt in 2006 bij de U14 van de nationale ploeg, waar Yannick Ferrera de ­trainer is. Die herinnert hem nog. "Michy was toen al snelheid en kracht, maar hij was nog niet de killer die hij nu is. Een transfer naar Anderlecht is voor die jonge kerels ook niet altijd simpel. Ze komen van een team waar zij de enige ster zijn plots in een club waar er achttien toppers in de kleedkamer zitten. Daar had Michy het niet altijd gemakkelijk mee", aldus Ferrera.

Zijn aanpassing bij Anderlecht verliep moeizaam. "Anderlecht heeft bij de jeugd een gedragscode: de trainer niet tegenspreken, de juiste kledij dragen... ", vertelt Ferrera. "Wie zich daar niet aan houdt, heeft een probleem. Ik moest Batshuayi meer dan eens naar binnen sturen omdat hij niet serieus was op training. De Franstaligen keken ook naar hem op en hij beïnvloedde ze niet altijd positief."