Club Brugge zet enorme stap richting Champions' Play-Offs, Genk in de problemen

3 maart - 15:19 Laatste update: 15:41
171

In de strijd om een ticket voor de Champions' Play-Offs heeft Club Brugge zondag een uitstekende zaak gedaan. Het won met 0-3 op het veld van KRC Genk. In de race om de top zes kregen de Limburgers dus een serieuze tik te verwerken.

Geen Mignolet, geen Nusa en geen Thiago. Deila zakte met zorgen en druk op zijn schouders af naar de Cegeka Arena, Onder meer Jackers. Odoi, Skoras en Ordonez verschenen aan de aftrap. Vrancken had bij Genk minder zorgen en koos voor dezelfde elf die vorige week met 0-1 wonnen van Charleroi.

Tolu mist strafschop
De openingsfase had weinig op het lijf. Club Brugge had iets meer het overwicht, maar deed daar weinig mee. Toch was het Genk dat na 18 minuten op voorsprong kon komen. Mechele haalde Bonsu Baah neer in de eigen zestien en de bal ging terecht op de stip. Tolu had evenwel geen zin om het cadeau uit te pakken en zette zijn penalty naast.

Jackers toont zich
De penaltymisser brak Genk iets voor het halfuur zuur op. Jutgla stak diep tot bij Vetlessen, die Vandevoordt verschalkte. Club Brugge kon zo gaan rusten met een 0-1 voorsprong. Op het einde van de eerste helft kreeg Genk nog enkele kansen, maar Jackers toonde zich bij de bezoekers.

In het begin van de tweede helft probeerde Genk te komen, maar de thuisploeg kon geen echte vuist maken. Club Brugge kroop achteruit en Deila sloeg aan het wisselen. Dit keer pakte het goed uit. Odoi kopte de 0-2 op het bord. Club Brugge kreeg in het slot van de partij nog een strafshop na een tussenkomst van de VAR. Het duurde een hele tijd alvorens Vergoote naar de beelden moest gaan kijken. Blijkbaar had Sor hands gemaakt. Skov Olsen zette de eindstand op het bord.

Club Brugge ruikt Play-Off 1
In de stand staat Union aan de leiding met 68 punten. Dan volgt RSC Anderlecht met 57 punten. Paars-wit speelt zondag nog tegen KAS Eupen. Club Brugge volgt op plaats 3 met 48 punten. KRC Genk vinden we terug op plaats 6 met 43 punten.