'Mokio (16) kan Lukaku van de troon stoten en krijgt selectie bij KAA Gent'

'Mokio (16) kan Lukaku van de troon stoten en krijgt selectie bij KAA Gent'

1 maart - 17:00
10

Met Jorthy Mokio heeft KAA Gent een bijzonder groot talent in de eigen rangen rondlopen. De zestienjarige verdediger maakt indruk in de jeugd en wordt daar nu ook voor beloond door Hein Vanhaezebrouck.

Een profcontract heeft hij nog niet bij Gent. Mokio wacht namelijk nog om zijn handtekening te zetten en kan ook al rekenen op de interesse van buitenlandse topclubs, maar Gent wil er alles aan doen om Mokio in huis te houden. Onder meer door hem een selectie voor het A-elftal te geven.

De jonge verdediger mocht al mee op stage en al volgens Het Laatste Nieuws ook in de selectie zitten voor de partij tegen Standard van komend weekend. Vanhaezebrouck gelooft in zijn kwaliteiten en beloont hem met een wedstrijdselectie.

Als Mokio ook debuteert, kan hij Romelu Lukaku van de troon stoten als de jongste Belgische debutant ooit op het hoogste niveau. Lukaku was 16 jaar en elf dagen oud bij zijn debuut, Mokio is momenteel 16 jaar en twee dagen oud.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.