Vanhaezebrouck onder vuur: Op een gegeven moment is het genoeg

Vanhaezebrouck onder vuur: "Op een gegeven moment is het genoeg"

29 februari - 16:20
19

Het tijdperk van Hein Vanhaezebrouck bij KAA Gent lijkt afgelopen en de trainer ligt hevig onder vuur bij de Buffalo's. Ook Marc Degryse en Frank Boeckx sparen hun kritiek niet op de trainer.

De afgelopen weken voornamelijk kritisch naar anderen en haalde hij zelf meermaals uit. Degryse merkt op dat iemand die vier jaar op rij dreigt de Champions' Play-Offs te missen, ook naar zichzelf moet kijken en verantwoordelijkheid moet nemen. "Als coach ben je uiteindelijk verantwoordelijk voor de resultaten", zegt hij in de podcast 'vier nul'.

"Het is niet constructief om constant anderen binnen de club de schuld te geven", gaat Degryse verder. "Op een gegeven moment is het genoeg. Ik denk dat het einde in zicht komt als hij op deze manier doorgaat. Ze lopen het risico om voor het vierde seizoen op rij naast de play-offs te grijpen", klinkt het.

Kritiek op eigen spelers
Vanhaezebrouck draagt zelf ook bij aan onrust door kritiek te uiten volgens Degryse. "Hij heeft ook kritiek geuit op de spelers.Is dat echt noodzakelijk? Spelers zoals Depoitre kregen ook kritiek na een gemiste kans, maar kijk naar de weg die hij heeft afgelegd na zijn blessure. Het is frustrerend", aldus Degryse nog.

Boeckx is eveneens kritisch tegenover de trainer. "Hij moet ook naar zichzelf kijken. Hij bekritiseert Kandouss, die inderdaad een fout maakte, maar heeft hij hem in de zomer niet willen aantrekken? Er heerst veel interne ontevredenheid", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.