Aanduidingen voor speeldag 28: Vergoote fluit Genk-Club, kelderkraker voor Lardot

Aanduidingen voor speeldag 28: Vergoote fluit Genk-Club, kelderkraker voor Lardot

29 februari - 10:39
8

Speeldag 28 staat voor de deur, waarop zowel onderaan als bovenaan de Jupiler Pro League de spanning enkel verder zal toenemen. Er komt dus weer veel verantwoordelijkheid op de schouders van de arbitrage te liggen. De aanduidingen zijn donderdag bekendgemaakt.

Eerst en vooral woedt de strijd om de Champions' Play-Off volop. In dat opzicht is KRC Genk tegen Club Brugge de affiche om naar uit te kijken. Mocht er een verliezer zijn in die partij, is de kans reëel dat die uit de virtuele top-zes valt. En dat met nog amper twee speeldagen te gaan ... Jasper Vergoote moet dat duel in goede banen leiden. Ook Cercle Brugge - KV Mechelen zal bepalend zijn voor de Champions' Play-Off. Aan Jan Boterberg om geen fouten te maken in die ontmoeting.

Verder bereikt ook de strijd om het behoud haar kookpunt. Vrijdagavond staat al een belangrijke wedstrijd tussen KVC Westerlo en Sporting Charleroi gepland, maar de grootste kelderkraker vindt pas zondagavond plaats, wanneer rode lantaarn KV Kortrijk gastheer speelt voor nummer veertien RWDM. De ervaring van Jonathan Lardot moet de gemoederen daar onder controle houden.