'Trainer-Poker': 'Bayern favoriet voor Alonso, De Zerbi geldt als plan B'

'Trainer-Poker': 'Bayern favoriet voor Alonso, De Zerbi geldt als plan B'

28 februari - 15:40
1

Roberto de Zerbi wordt genoemd als nieuwe trainer van FC Barcelona, maar ook bij Bayern München staat hij op het lijstje. Der Rekordmeister ziet in de manager van Brighton het alternatief voor Xabi Alonso, meldt Sky.

De 42-jarige Spanjaard geldt nog steeds als droomkandidaat om Thomas Tuchel na dit seizoen op te volgen. De eerste gesprekken met Alonso en zijn management zijn zelfs al gevoerd, weet de Duitse sportzender. De huidige succescoach van concurrent Bayer Leverkusen zou zelf ook de voorkeur geven aan Bayern boven Liverpool, waar hij eveneens de topkandidaat is.

Toch heeft de nieuwe sportief directeur Max Eberl van de Bundesliga-grootmacht een plan B en plan C klaarliggen. Daarom valt ook de naam van De Zerbi in de Allianz Arena. De Italiaan is net als Alonso bijzonder gewild. Zo staat hij ook op de shortlist bij Barça. Door een clausule kan hij voor tien miljoen euro vertrekken bij Brighton. Bayern vist daarmee in dezelfde vijver als Liverpool en Barcelona. Sky spreekt van 'Trainer-Poker' bij de Europese topclubs.

Volgens de omroep is Zinedine Zidane overigens de derde naam op de lijst van Bayern. Een terugkeer van Julian Nagelsmann is niet aan de orde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.