Nagelsmann onthult: Mijn vader was spion en pleegde zelfmoord

Nagelsmann onthult: "Mijn vader was spion en pleegde zelfmoord"

25 februari - 11:31
2

Een bijzondere onthulling van Julian Nagelsmann. De bondscoach van Duitsland vertelt dat zijn vader Erwin een spion was voor de Bundesnachrichtendienst, een Duitse geheime dienst. Later pleegde hij zelfmoord.

Nagelsmann vertelt in gesprek met Der Spiegel dat hij lange tijd dacht dat zijn vader een soldaat was, maar later kwam hij achter diens werkelijke beroep. "Ik was vijftien of zestien jaar toen hij het me vertelde. Ik begon er daarna vaker over, maar hij mocht niet over zijn werk praten. Dat was ook de reden dat hij vaak zei dat het hem allemaal te veel werd. Hij kon zijn zorgen niet delen. Dat heeft hem enorm belast."

"Ik mag er ook niet zoveel over zeggen. Ik weet trouwens niet eens precies wat hij deed, maar hij zat niet in de administratie", vervolgt Nagelsmann, die twintig jaar was toen zijn vader zelfmoord pleegde. "Het was zwaar. Mijn vader heeft geen afscheidsbriefje achtergelaten, er was geen uitleg. Maar de manier waarop hij zelfmoord pleegde, maakte duidelijk dat zijn beslissing voor hem volkomen duidelijk was. Het voelt verschrikkelijk voor de familie, maar het hielp me om te weten dat hij echt een einde wilde maken aan zijn leven en dat het niet een ​​schreeuw om hulp was. Ik denk dat ik zijn besluit moet respecteren."

Nagelsmann benadrukt dat hij een uitstekende band had met zijn vader. "Mijn vader was eigenlijk een heel grappige kerel, die grappen maakte en altijd lachte, die graag bij vrienden was, gitaar speelde en altijd zong. We hadden altijd een goede gezinssituatie, er waren weinig ruzies, er was weinig stress. Maar tegen het einde van zijn leven was hij veranderd, de druk van zijn werk was merkbaar."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.