KRC Genk doet goede zaak en pakt driepunter na potige pot tegen Charleroi

KRC Genk doet goede zaak en pakt driepunter na potige pot tegen Charleroi

23 februari - 22:42 Laatste update: 22:51
69

In een potig duel heeft KRC Genk drie broodnodige punten gevonden. Het werd een harde strijd tegen Sporting Charleroi, maar een doelpunt van Yira Sor was genoeg voor de overwinning.

In een intense strijd wist Genk een nipte maar belangrijke overwinning te behalen op het veld van Charleroi. Het duel begon met een vurig Charleroi dat al snel gevaarlijk werd via pogingen van Petris en Bernier, waarbij doelman Vandevoordt redding moest brengen.

Echter, na het eerste kwartier nam Genk langzaam maar zeker de controle over, hoewel het spel steeds grimmiger werd. De bezoekers slaagden er echter niet in om het stevige blok van de Zebra's te doorbreken, waardoor de ruststand bleef steken op 0-0.

Ondanks het gebrek aan echt goed voetbal wist Genk toch als de verdiende winnaar van het veld te stappen. Het duurde echter lang voordat de ban werd gebroken. Het was invaller Sor die met zijn eerste balcontact de Limburgers op voorsprong bracht: 0-1. Charleroi had geen verhaal en vond de gelijkmaker niet meer.

Een belangrijke overwinning voor de troepen van Vrancken, die dankzij deze zege over KAA Gent en Cercle Brugge (beide teams spelen zondag nog) naar de vijfde plek klimmen. Voor de Zebra's wordt de situatie steeds nijpender. Ze blijven steken in de gevarenzone en zien bovendien concurrent OH Leuven mogelijk van hen weglopen als zij weten te winnen bij RWDM.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.