Club Brugge versus Molde FK: Een haalbare kaart met oude bekende van KRC Genk

Club Brugge versus Molde FK: Een haalbare kaart met oude bekende van KRC Genk

23 februari - 18:00 Laatste update: 24 februari - 13:44
11

Club Brugge staat voor een nieuwe Scandinavische trip in de Conference League. De Bruggelingen nemen het in de achtste finales op tegen het Noorse Molde FK. Maar wat kunnen we verwachten van de Noorse ploeg? VoetbalPrimeur.be bekijkt de Club Brugge tegenstander.

Molde in het kort
Volledige naam: Molde FK
Stadion: Aker Stadion, capaciteit: 11.800 plaatsen
Vorig seizoen: vijfde plek in de Eliteserien
Hoofdtrainer: Erling Moe
Aantal kampioenschappen in eigen land: vijf titels

Molde in Europa
De Noorse ploeg begon net zoals Club Brugge al vroeg aan het Europese seizoen en stond eind juli in de tweede ronde van de UEFA Champions League-kwalificatie. Na een verlies tegen HJK Helsinki wist het dat nog om te zetten in winst in eigen huis, waarna het ook – met enige moeite – voorbij KI Klasvik uit de Faeröer ging in de derde ronde.

De kwalificatieronde tegen Galatasaray was echter een horde te zwaar voor Molde. Tegen de ploeg van Dries Mertens ging het twee keer onderuit, waardoor het moest afzakken naar de groepsfase van van de Europa League.

Ook in de Europa League kende het wisselvallige resultaten. Tegen Bayer Leverkusen verloor het twee keer, terwijl ook Qarabag (één keer verlies, één keer gelijk) te sterk bleek. Van BK Hacken werd er wel simpel gewonnen, waardoor de Noorse ploeg uiteindelijk derde eindigde en zich moest opmaken voor de Conference League.

In de tussenronde van de Conference League was de Poolse topclub Legia Warschau de tegenstander. In eigen huis werd het nog spannend tegen de Polen, maar won Molde uiteindelijk wel met 3-2. Buitenshuis bleek het verschil helemaal te groot en haalde Molde het uiteindelijk nog simpel met 0-3.

In 2022 stond de Noorse ploeg ook nog tegenover KAA Gent in de Conference League. De Buffalo's speelden toen eerst met 0-0 gelijk in Noorwegen, maar wonnen op de laatste speeldag van de groepsfase wel met 4-0 van de Noren.

De recente vorm van Molde
Over de recente vorm van Molde valt er moeilijk iets te zeggen. De Eliteserien, de competitie is Noorwegen, eindigde al begin december en de laatste wedstrijd van Molde (exclusief de partijen tegen Legia Warschau) dateert al van 9 december. Toen haalde Molde het in de Noorse bekerfinale van Bodo/Glimt, dat eerder dit seizoen nog in actie kwam tegen Club Brugge.

Molde eindigde dat seizoen in Noorwegen uiteindelijk op de vijfde plek in de stand, op maar liefst negentien punten van de uiteindelijke kampioen Bodo/Glimt. Sindsdien zagen de Noren hun topschutters Ola Brynhildsen en Magnus Grodem echter vertrekken bij de club.

In eigen land begint Molde er ook pas opnieuw aan op 1 april van dit jaar. De club kan zich dus wel helemaal focussen op de partij tegen Club Brugge.

Bekende gezichten bij Molde
De bekendste kop bij Molde voor de Belgische voetbalvolgers is ongetwijfeld Mats Møller Dæhli. De inmiddels 28-jarige middenvelder werd in 2020 door KRC Genk nog naar België gehaald, maar wist nooit helemaal door te breken bij de Limburgers. Na een uitleenbeurt en definitieve transfer naar FC Nürnberg keerde hij deze winter uiteindelijk terug naar Molde.

Een andere bekende naam bij de club is die van Magnus Wolff Eikrem. Inmiddels 33 jaar oud en kapitein van de club, maar als tiener was hij één van de grootste talenten in Noorwegen. Hij werd al vroeg opgepikt door Manchester United, maar brak er nooit door. Na periodes bij Heerenveen, Cardiff, Seattle en Malmö FF keerde hij in 2018 terug naar Molde. Daar is hij sindsdien één van de publiekslievelingen geworden.

Verder is het nog uitkijken naar het twintigjarige Noorse talent Emil Breivik, die al even wordt gelinkt aan een stap richting het buitenland. Hij liep echter een scheenbeenbreuk op en lijkt nog niet helemaal klaar te geraken voor de partij tegen Club Brugge.

Conclusie voor tweeluik tussen Molde en Club Brugge
Er bestaat geen twijfel over: Club Brugge is de grote favoriet voor deze partij. Het haalde het eerder dit seizoen al van het misschien wel betere Bodo/Glimt, terwijl Molde FK inmiddels ook hun topschutters zag vertrekken.

Daarnaast is het nog maar de vraag of Molde ook al helemaal klaar zal zijn voor een wedstrijd tegen Club Brugge. De competitie in Noorwegen ligt toch al enkele maanden stil, wat zowel een voordeel als nadeel kan zijn. Vermoeidheid zal er bij de Noorse ploeg niet zijn, maar is men mentaal al helemaal klaar voor twee do or die wedstrijden tegen Blauw-Zwart?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.