Geen haar op Union-hoofd twijfelt aan Europa: Belachelijk om niet vol te gaan

Geen haar op Union-hoofd twijfelt aan Europa: "Belachelijk om niet vol te gaan"

21 februari - 14:41
6

Het zijn drukke tijden voor Union Saint-Gilloise, erg druk. Zowat elke midweek moet de koploper uit de Jupiler Pro League vol aan de bak, aangezien het ook nog actief is in de Beker van België en de Conference League. Loert de verleiding niet om de hoek om bijvoorbeeld dat laatste toernooi door een achterpoortje te verlaten? Niets van, verzekert Philippe Bormans. 

Niet alleen de CEO, ook de spelers van Union zetten die aanname zelf in de verf, door vorige week na een vroege 0-2-achterstand tegen Eintracht Frankfurt toch nog terug te klauwen tot 2-2. Daardoor ligt de terugwedstrijd van donderdag nog helemaal open. Union houdt goede herinneringen over aan verplaatsingen naar Duitsland, getuige de Europa League van afgelopen seizoen.

De kans bestaat dus dat Union straks gewoon doorstoot naar de achtste finales van de Conference League. Géén vergiftigd geschenk, aldus Bormans, die wel toegeeft dat er bijzonder veel wedstrijden op de planning staan. "De aaneenschakeling is verschrikkelijk, maar voor zulke matchen hebben we het gehele vorige seizoen geknokt", brengt hij in herinnering bij La Dernière HeureDe sterke man van Union ziet dan ook maar één pad. "Het zou belachelijk zijn om die kaart niet voluit te spelen. Dat maakt net de kracht uit van Union."

Een week geleden moest ook Bormans even slikken, toen Frankfurt na een blitzstart op 0-2 kwam. "Maar de ploeg heeft getoond dat het tot het beste in staat is, zelfs tegen een goede tegenstander." Nu kan alles nog, al is het Deutsche Bank Park geen plezierbestemming. De fans van Frankfurt zijn berucht. Bormans beseft dat het er "erg heet" kan worden. "Ik verwacht me aan een gelijkaardige sfeer als bij Glasgow Rangers", verwijst hij naar een duel van Union uit de vorige Europese campagne.