Vanhaezebrouck over leeg stadion: Fans hebben een reden om te ‘neuten’''

Vanhaezebrouck over leeg stadion: "Fans hebben een reden om te ‘neuten’''

20 februari - 16:40
1

Woensdag staat de terugwedstrijd tussen KAA Gent en Maccabi Haifa op het programma. Tijd voor Hein Vanhaezebrouck om de pers te woord te staan, voordat de tussenronde van de Conference League weer begint. En daarbij werd ook gesproken over het lege stadion.

Er is geen publiek bij de wedstrijd vanwege het conflict tussen Israël en Hamas. ''Wel, vandaag hebben ze reden om te neuten. Ons programma in Europa is niet om gelukkig van te worden'', vertelde trainer volgens Het Laatste Nieuws.

Gelukkige lotingen zijn aan Gent dit seizoen niet besteed. ''In de groepsfase speelden we tegen een Oekraïense en Israëlische opponent die wegens de oorlog elders moest spelen. In IJsland ontsnapten we dan weer aan de vulkaanuitbarsting en zat er ook al weinig volk in het stadion'', zei de oefenmeester.

Toch vraagt Vanhaezebrouck de fans om zich van hun beste kant te laten zien. ''Maar ik zou zeggen tegen de fans: 'Nie pleuje, gasten''', aldus Vanhaezebrouck naar de Gent-aanhang.

De Conference League-wedstrijd tussen Gent en Maccabi Haifa start woensdag om 18:00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.